NOVINKY 2010                        

PROSINEC 2010
4.12.2010 Změněno logo, vstupní obrázek, banner. Zaktualizovány odkazy- kdybych náhodou někoho zapomněla do odkazů přidat nebo u někoho změnit odkaz, tak mi napište do NK, děkuji.
Letos jsem se nějak nedostala k nafocení podzimních fotek, ale nevadí.Nové fotky ze zahrady, z domova a z výletu na Komáří vížku najdete tady. Omluvte ty rozmazané, nechtělo se mi to třídit :D
V nejbližší době nafotím nové fotky  Ajrinky ve sněhu a pak taky Lillči a Dafyho ateliérové vánoční fotky :)
Ajrince se sníh strášně líbí :) Lillče sice taky, ale strašně jí vadí sůl na silnici, takže spíš ťapká po zahrádce.
Jinak 28.10. to byly přesně 2 roky, co máme Dafínka doma :)

ŘÍJEN 2010
16.10.2010 Panička vůbec nestíhá aktualizovat, tak se prosím nezlobte, že neodpovídám na vzkazy a tak podobně, je toho poslední dobou prostě moc.
Zápisky z agility a ze cvičáku už asi nečekejte, ono se tam vlastně dějě pořád to stejné a tak si myslím, že to ani nemá cenu zapisovat :D S Lillčou se moc na agility nedostaneme, ať už kvůli odvozu nebo kvůli tomu, že tréninky se rychle plní, asi si budeme muset zase začít domlouvat individuálky. Ajrinka chodí na cvičák každý týden (občas i dvakrát týdně, ale většinou jen jednou), máme za sebou už asi 18. lekcí. Zaplaceno máme 30, takže nás jich ještě pár čeká a pak se asi přihlásíme do ZKO v našem městě, kde je jak obrana, tak poslušnost :) Včera jsme se byli podívat na cvičáku v Litoměřicích za Ajrinky chovatelkou a mohly jsme si tam s Ajrinkou i zacvičit. Ajča z toho byla krapet vykulená, protože tam byly nové pachy, nový pejsci a cvičilo se tam trochu jinak než na našem cvičišti :) Po poslušnosti jsme si vyzkoušely i obranu. Ajrin se figurant moc nezdál a začala mě obíhat, chytla prostě rapla no :D Pak jí dal figurant na hraní hadr, ona ho sice tak dvakrát opatrně chytla, ale že by ho nějak nadšeně trhala se říct nedá :D Ale co, budem trénovat a uvidíme jak to půjde dál :) Fotky najdete zde

S Lilly jsme se za ty tři měsíce zúčastnily několika psích akcí.Např. Ústeckého psího festivalu, kde jsme se přihlásily do voříškiády..bohužel jsme se neumístily. Festival jako takový byl moc pěkný, ale ta voříškiáda sama o sobě za moc nestála, už jenom proto, že voříšky hodnotili jako psi na normální výstavě, přišlo mi to prostě divné. Foto najdete tu.Dále jsme se zúčastnily Voříškiády v Lounech, kde jsme se v pejskovi šikulkovi umístily na 2. místě a v psech bez PP do 40 cm taktéž na druhém místě :) Tato voříškiáda mě stejně jako loni nezklamala, mají prostě skvělou organizaci a příští rok tam chci určitě zase :) ( Fotky tady). Dále jsme se zúčastnily 4.9. závodů v Mostě a 2.10. závodů v Chlumci. V Chlumci se nám nedařilo( no jo, panička se bude muset naučit tomu psovi NEUTÍKAT :D), ale v Mostě jsme v součtu vybojovaly 1. místo ze 4 účastníků :) Videa z Mostu tady a tady. Z Chlumce zatím videa nemám nahrané.

Dále pak jsem nahrála ještě videa z Prahy v červenci, ty najdete tu a tu. Fotky a videa teď už zřejmě nebudu nahrávat na web, ale jen na rajče a youtube. Celkem mě to mrzí, ale co se dá dělat, když není čas, tak není čas. Jinak fotky ze srpna-října ze zahrady a z domova najdete tady a fotky z výletu na Hrádek najdete tady.

Opravdu nevím, kdy bude další aktuálka, ale doufám, že brzy ;)

PS: Dafínek oslavil 28.8. 2 roky! :)

 


ČERVENEC 2010

28.7.2010 Už jsem zase neaktualizovala měsíc a mě se to zdá jako týden :D Takže čím začít..s Lilly jsme se zúčastnily výcvikového tábora ve Svojanově. Na táborových závodech jsme měli 4. místo ze 7, protože mi Lilluška nevběhla do tunelu, ale běžela vedle..ale běžela fakt nádherně rychle a jde vidět, že už agility přišla na chuť. Fotky najdete tady a video tady, článek snad sesmolím někdy jindy..snad.. :) Po Svojanově jsme se vydaly na návštěvu k Sandře, která má kavalírka Bertíka a štěňátko křížence Arnyho, kde jsme strávily také týden. Bylo to moc fajn, fotky najdete tady a článek snad dopíšu později.

Ajrinka strašně za ty dva týdny, co jsem byla pryč vyrostla a taky nám holka přichází do puberty, na cvičáku se jí nějak nechce poslouchat :D Ale když jsem s ní šla cvičit na louku, kde je taky dost pachů, jako na cvičáku, tak tam mi cvičila, což mi přijde zvláštní..No uvidíme, je to malá hyperaktivní potvůrka...dneska mi rozkousala záložku do knihy :D Jinak už absolvovala svojí první cestu autobusem, zpočátku se jí nelíbilo mít na čumáku košík, ale nakonec jsme to zvládly :)

V neděli 25.7. jsme byly s Lillčou na závodech v Praze. Za odvoz moc děkujeme Elišce a Amálce. Byly jsme v agility 4. ze 7 ( čistý běh) a v jumpingu 5. ze 7 ( s jedním odmítnutím). Ale hlavně mám radost, že Lillča běžela moc hezky a rychle :)

ČERVEN 2010

27.6.2010 Tak zase po měsíci aktualizace :D Nové zápisky ze cvičáku najdete tady, chodíme každé pondělí. Lillča jezdí na poslušnost vždycky s náma a s rodičema se tam prochází...heh, asi si užívá, že nemusí cvičit ona :D No jo, ale to se ve Svojanově změní. Do Svojanova Ajrinka nejede, původně jsem chtěla vzít obě, ale rodiče mi dva psy nedovolili, že bych to tam prý nezvládla se dvěma( což je asi pravda, protože Ajrinka je hyperaktivní telátko :D), ale zůstane doma s mamkou a budou chodit na dlouhý procházky, takže nudit se rozhodně nebude :) a tak jede jen Lillča. Po Svojanově jedeme ještě na návštěvu na Moravu, tak se moc těším :) Příští rok snad už bude Ajri klidnější a budou moct jet obě holky na tábor :) Jinak jsem přidala 2 závody agility do plánovaných akcí, tak snad nám s Lillčou výjdou :)

Dále pak jsme se 13.6.2010 zúčastnily Krupské psiny, kde si Lilly vybojovala 2.místo v kategorii psi bez PP a Ajrin 3. místo v kategorii psi s PP:) Fotky najdete tady společně s fotkami ze zahrady.

26.6.2010 jsme se s Lilly zúčastnily Hrádeckého tanečníka. Sestavu jsem vymyslela na poslední chvíli, ale jak se nakonec ukázalo, tak to bylo stejně jedno, protože jak jsme přišly na plac, tak už na Lílle bylo vidět, že je jí vedro a je taková unavená, takže vůbec nechtěla jít podle sestavy, udělala jsem tam s ní pár skoků, aby alespoň něco předvedla, ale bylo hned jasné, že se v životě nemůžem umístit :D Fotky najdete tady.

A ještě jedna novinka- 17.6.2010 to byly přesně 4 roky, co máme Lilly doma :)

KVĚTEN 2010

30.5.2010 S Lillčou jsme měly agi trénink 24.5., zápisek najdete tady. S Ajrinkou jsme byly na cvičáku 25.5. a 27.5., založila jsem jí sekci na zápisky z poslušnosti, najdete je tady. Jinak jsme se 26.5. vydaly s Lilly, Ajrin a ještě jednou mojí kamarádkou na procházku, fotky najdete tady. Také jsem změnila úvodní fotku. Počasí nám teď zase moc nepřeje, tak snad to bude aspoň v tom červnu lepší :D Jinak jsme měly naplánované s Lilluškou 12.6. závody,ale nevyšel nám odvoz, tak se nikam nepojede :( Ale to je jedno, stejně tam nebyla kategorie XS, tak by asi nechtěla skákat :D Takže závody nás čekají až v říjnu, protože bohužel se XS zařazuje jen na málo závodů a všechny jsou celkem daleko. Na tréninky se taky moc často nedostanem ať už kvůli odvozu nebo kvůli tomu, že se rychle zaplní, ale my si to vynahradíme ve Svojanově, už se nemůžu dočkat :)

20.5.2010 Ve zkratce- opravdu už mám na počítač minimum času, takže se omlouvám za neaktualizování...Lilly je ostříhaná, konečně zase vypadá jako pejsek a ne jako koule chlupů :D Ajrinka nám začala chodit na cvičák, poprvé byla včera, je to šikulka, učí se rychle, zatím jsme trénovali povel lehni, ukázání zoubků a přivolání, které jí šlo fakt nádherně :) Už se naučila další 2 povely a to- mrtvolku a toč. Fotky najdete tady

6.5.2010 Á, ten čas utíká tak rychle a já nestíhám aktualizovat. Jak už jsem psala, Lilly oslavila 2.5. své 4. narozeniny. Dostala kruh na agility, který jsme ale bohužel kvůli počasí ještě nepoužily, je totiž mokro a to neni zrovna ideální na běhání i když Ajrinka by s tím, co jsem právě napsala určitě nesouhlasila, protože ta by běhala po zahradě furt. Každý den chodíme na dlouhé procházky na poli, dřív bych ani nepomyslela na to, jak těžké je udržet dva psy, když jeden žene dopředu a druhý chce jít svou běžnou pomalou "čmuchací" chůzí, ale už si začínám zvykat, že mě vždy bolí jen levá ruka, protože to je ta, která drží Ajrinku :D Kvůli tomu počasí ani nějak nemám náladu fotit, ale mám v plánu, až bude lépe, vyfotit Lillču jak proskakuje tím kruhem, co dostala ( otázkou zůstává, jestli tím bude proskakovat) a Ajrinku s tenisákem, který si moc oblíbila a už ho i občas přinese, zdůrazňuji občas, protože někdy si umane, že povel přines znamená to samé jako ke mně, takže pustí tenisák a přiběhne bez něj. S Ajrin taky, co nejdříve začneme chodit na cvičák, příští týden jedu pryč, to bychom nemohly, ale tak od toho dalšího nám to snad už vyjde a naučím to malé telátko trošku poslouchat (hlavně teda chodit u nohy, protože má ruka opravdu dostává zabrat). 3. května jsme s Lillinkou byly na tréninku agility, jak nám to šlo a odkaz na fotky najdete v sekci agility. Fotky Lillči s dárky, co dostala a dortíkem najdete tady a pak jsem ještě našla fotky z 25.4., když byl u nás na zahradě strejdův Denny, tak je tam vyfocen několikrát s Ajrinkou a jednou s Lillčou ( Lillča totiž vedle něj ani Ajrin být nechtěla, tak mám smůlu a krásné společné fotky Lillu s Ajrin se asi nedočkám) Jinak žádné další fotky nemám, já vím je to bída. Kamarádka má sice v iphonu pár krásných fotek asi z konce dubna, ale musí se to nahrát do pc přes internet v mobilu, který ona ještě nemá, tak až budu ty fotky někdy snad mít, tak je sem určitě dám :)

Tady ještě jedna fotka Ajrinky z 1.5., focená sice mobilem, ale co :D

1.5.2010 Tak konečně jsem do rubriky o nás přidala podsekci Ajrin, dále jsem trochu upravila podsekci Lilly a taky o mně, kde jsem na konec přidala, jak jsem přišla k Ajrin. Jinak Ajrinka už umí povely- sedni, lehni a dát packu, je to šikulka :)

Zítra Lilluška oslaví už 4. narozeniny, strašně to utíká :) Lillinko, přeju Ti všechno nejlepší, hodně zdraví, štěstí, radosti a hlavně ať se ti u nás líbí, mám Tě mooc ráda :)

Na vzkazy se pokusím odpovědět, co nejdříve, teď nemám moc času, tak mě prosím omluvte.

DUBEN 2010

25.4.2010 Dneska jsme se s Lillinkou zúčastnily intenzivního tréninku agility v Ústí nad Labem. Zápisek najdete v sekci agility.

24.4.2010 Ve čtvrtek (22.4.) jsme si přivezli štěňátko holandského ovčáka. Jmenuje se Ajrin Zeta Hollandse Ster. Zatím si u nás zvyká, ale je to pěknej ďáblík, pořád by něco žvýkala, běhá jako pomatená a když jí venku pustím bez vodítka ( na vodítku jí máme kvůli bazénu, aby nám do něj neskočila), tak jí potom nemůžu chytit, takže mě to bude stát ještě hodně trpělivosti než ta raubířka začne poslouchat :D Lillinka jí upřímně nesnáší, jakmile se k ní Ajrin přiblíží, tak hned vrčí, ale já se jí ani nedivím, když po ní chce skákat o dvě hlavy větší rozdivočelé štěně. Dneska nebo zítra už by měla jít Ajrin do kotce, tak už se Lillča snad nebude cítit tak ublížená, že nemá byt pro sebe.

Na web teď nemám moc času, takže ho předělám později, až se ten živel uklidní a bude už v kotci :D

Fotky z první návštěvy, která se uskutečnila 13.3. najdete tady a fotky od paní chovatelky ( i jak byla úplně maličká) a z prvních dnů najdete tady

17.4.2010 Do plánovaných akcí přibylo pár akciček jako např. chalupa, intenzivka agility a pak jedna akcička, kterou nechci zakřiknout a měla by se uskutečnit po LVT ve Svojanově :D Pak jsem konečně dodělala "klikačky" do sekcí Fotky a Akce..ach ta lenost :) Jinak stále procházkujem, cvičíme a tak..znáte to :)

12.4.2010 Včera jsme se byly podívat v ZOO, fotky najdete na rajčeti

5.4.2010 Tak přejeme všem krásné Velikonoce. Letos jsem přáníčko nerozesílala, vlastně jsem ani neměla v plánu ho vyrábět, ale nakonec jsem přeci jen nějaké splácala. Je odfláknuté, dělané narychlo, ale co...Najdete ho tady v novinkách, po kliknutí se obrázek zvětší.

Jinak poslední dny chodíme každý den na zahradu, kde Lillče vytáhnu tunel a ona si jím vesele probíhá, tak jsem předevčírem nafotila pár fotek, které najdete tady a když už mám ty nové fotky, tak jsem změnila i fotku úvodní.

  

2.4.2010 Nic nového se u nás neděje..chodíme ven, lenošíme, hrajeme si, cvičíme, prostě jako vždy. Poslední dobou u nás hlavně převládá to procházkování. Minulý týden jsme chodily až do vedlejší vesnice přes pole, takže jsme venku strávily vždy tak 3-4 hodiny, ale já vždycky zapomněla vzít foťák. Poslední dobou chodíme už zase jen na hodinové procházky, když zrovna není aprílové počasí, jako včera. Předevčírem jsem vzala foťák na jednu večerní hodinovou procházku. Fotky najdete tady.

A tady pár fotek Dafyho:

http://www.lilly3.wbs.cz/novefotobrezen1.jpg http://www.lilly3.wbs.cz/novefotobrezen2.jpg

BŘEZEN 2010

17.3.2010 Nové fotky ze včerejška najdete tady

12.3.2010 Do aktualizace se mi vůbec nechce, tak jen ve zkratce- poslední dny tu máme takové aprílové počasí, jeden den sněží, druhý den svítí sluníčko, třetí den zase ani jedno z toho. Každý den chodíme na procházky na pole, pokud zrovna není nějaká sněhová vánice, protože to se Lillče vůbec nelíbí. Lí vždycky přijde domů celá špinavá :) Přidávám pár fotek ještě z konce února, focené mobilem, foťák jsem u sebe neměla, takže kvalita otřesná a fotek je taky málo, takže je dávám jen sem do novinek. Jinak z plánovaných akcí budu nucena z nejmenovaných tajných důvodů ( stejně už to ví půlka světa, ale není důvod psát to i na stránky- zatím :D) vyškrtnout MVP v Praze, ale nějak se mi do toho nechce bez programu na html "front page", stejně tak jako se mi nechce do aktualizace odkazů, takže ti, kterým jsme slíbily, že si je přidáme, budou muset ještě chvilku počkat než se v odkazech objeví, děkuji za pochopení ;)

   

4.3.2010 V úterý byla Lilly v psím salonu a je ostříhaná takto:

ÚNOR 2010

27.2.2010 Ve čtvrtek bylo opravdu krásně a tak jsme se kvečeru vydaly s Lillčou na pole a foťák jsem vzala s sebou.Doufám, že to počasí vydrží!Fotky najdete tady
23.2.2010 Jelikož mi museli přeinstalovávat počítač, protože nefungoval, tak se mi smazal i frontpage, ve kterém jsem vytvářela stránky a teď je mnohem těžší aktualizovat, proto se mi do toho moc nechtělo. Ale i přesto se u nás nic nového nestalo, tak by asi ani nebylo čím aktualizovat. Jen jsem do plánovaných akcí přidala závody v Litoměřicích a voříškiádu v Lounech. Ven teď moc nechodíme, Lillče se nějak nechce, takže jdeme maximálně na kraťoučkou procházku nebo s ní jdu prostě na zahradu. Jen o víkendu jí vždy vytáhnu na delší prochajdu, ale foťák nějak zapomínám brát s sebou, tak třeba tenhle víkned ho vemu... :)
16.2.2010 Lilly slaví svátek!! Přeju ti Lilluško všechno nejlepší,hodně štěstí,zdraví a radosti :)   

14.2.2010 Každoročně vyrábím přáníčko k Valentýnovi a dneska mi ani nedošlo,že Valentýn je,takže žádné nebude :D (no došlo mi to,až když jsem napsala datum).Jinak jsem včera nafotila pár černobílých domácích fotek,které najdete tady a tudíž je změněna i úvodní fotka.
10.2.2010 Náš web dnes slaví 2 roky od založení!!Děkujeme všem,co nás navštěvují a doufáme,že se Vám tu líbí a navštěvovat nás budete i nadále :)

9.2.2010 Změněno horní logo(záhlaví) :)
5.2.2010 Nové čtyři fotky z včerejší procházky najdete zde + na hlavní stránce je nový vstupní obrázek :)
4.2.2010 Nový design :) Takže jsem i vynulovala první anketu a můžete hlasovat zase znova.
3.2.2010 Dnes jsem se pokoušela fotit ateliérové fotky Lillči s Dafym,ale Dafy mi pořád utíkal a tak z toho vznikly jen 2 normální nerozmazané fotky,které najdete v sekci společné foto.Lillča narozdíl od Dafyho neutíkala,ale za to štěkala,protože něco slyšela,ale potom za pamlsek pózovala,ale jelikož už Lilly má dost ateliérových fotek,tak jsem vyfotila jen pár a sem do novinek dávám jednu :) Jinak jsem jednu ze společných fotek použila jako fotku úvodní
http://lilly3.wbs.cz/322010atelier3.jpg

LEDEN 2010
31.1.2010
Přidány nové fotky-mix ze zahrady a domova,najdete je tady
28.1.2010 Naučit psa,který má zájem o hračky,jen při dobré náladě,aport je opravdu zážitek.S Lilly jsme to zkoušely jen párkrát.Jednou mi aportík přinesla,jednou ne.Někteří možná vědí,že jsem jí jednou učila,aby vzala do pusy frisbee(viz. staré novinky) a tak jsem vyzkoušela,jestli by mi to frisbee i přinesla a povedlo se a tak umí aportovat frisbee!Juchů! :) Ne,opravdu neaportuje jako nějaký pes,který je na to vycvičený,do ruky mi dá frisbee jen občas a o předsednutí nemůže být ani řeč,ale přes ten všechen boj naučit Lilly aportovat,jsem ráda,že aspoň 'nějak aportuje' :) (sice za pamlsek,ale to mi absolutně nevadí)
Video z blbnutí s minifrisbeečkem najdete tady (Video jsem se pokoušela upravit v movie makeru,ale tam mi to nešlo,tak jsem musela použít jiný program,takže je tam jen hudba a titulky,žádné jiné efekty jsem tam přidat nemohla ;))

23.1.2010 Nové fotky(z  21.1.) najdete tady
22.1.2010 Videa ze závodů najdete tady (hru natočenou nemáme),u těch tunelů si to nějak přetočte,protože záběr na tunel je tam dlouho,když se tam Lillče táák nechtělo :-)
20.1.2010 Protože je na úvodu už dlouho přání k Vánocům,tak jsem dneska šla na zahradu nafotit pár fotek,abych měla nějakou novou na úvod.Zatím jednu z těch fotek tedy vidíte v úvodu a zbytek fotek přidám v nejbližší době.
Taky jsem doplnila plán akcí,přibylo jich tam
asi 8 a během roku budou určitě ještě přibývat :)
17.1.2010 Jak jsme nic na závodech nevyhrály se dočtete tady :)
15.1.2010 Přidány fotky z 9.ledna(na zahrádce u babičky) a dneška(venku s Dennym),najdete je zde.Zítra vyrážíme na neoficiální závody,kde se také potkáme s Martinou a Bonynkou,tak pak podám info jak jsme dopadly popřípadě i nějaké fotky a videa :)
9.1.2010 Na webu nám sněžit nebude(výsledek ankety vidíte na obrázku pod novinkou ze 4.1.) a jelikož mě baví vytvářet ankety,tak jsem do rubriky ostatní přidala podsekci ankety :)
4.1.2010 Tak a máme tu nový vzhled..zase.Takže už nám tu nesněží..to sněžení mi už trochu lezlo na mozek a navíc sněží nám venku,ale vím,že někomu se ten sníh tady líbil a tak sem dávám anketu a jestli bude víc lidí pro to,aby tu zas sněžilo,tak ten sníh zas na nějaký čas přidám :) (anketu ukončím asi v pátek nebo o víkendu).Také jsem doplnila články do rubriky aktivity
--Anketa ukončena--

http://lilly3.wbs.cz/ankt.jpg
2
.1.2010
Nemůžu uvěřit,že už je rok 2010 :) Tak rychle to uteklo.Tenhle rok si doufám užijeme víc psích akcí a snad nám víc vyjde trénování agility,které teď v zimě dosti zanedbáváme a to nás 16.1. čekají závody,to jsem teda zvědava,jestli se Lilly vůbec rozhoupe skočit a nezůstaneme trčet na startu a tím si nezískáme diskvalifikaci :D Hlavní letošní akcí bude asi jako v roce 2009 letní tábor ve Svojanově,na který se neskutečně těšíme už teď v lednu(nevím teda jak Lillča,ale já určitě :)).A pak nás ještě čeká jedna věc,o které několik lidí už ví,ale radši to ještě nechci psát,abych to pak nezakřikla :-).Takže ať máte rok 2010 plný radostí a úspěchů,přejeme Vám všechno nejlepší do nového roku a hlavně hodně zdraví,protože bez něj by nebyla ani ta radost :)
Fotky z oslavy Silvestra najdete po kliknutí sem

 

 

 

                                     ARCHÍV NOVINEK Z ROKU 2009

                                     ARCHÍV NOVINEK Z ROKU 2008